lunes, 22 de noviembre de 2010

Ningú guanya a Vitas Gerulaitis 17 voltes seguides

Vitas Gerulaitis era un tenista dels anys 70-80, dels Estats Units, encara que, clar està, amb ascendència lituana. Va morir amb només 40 anys, per una intoxicació de monòxid de carboni amb una estufa.

La seua llarga melena rubia i la seua cridanera vestimenta contrastaven amb l'estètica dels tenistes de l'època. La seua adicció a la cocaïna i la seua forma de viure, sempre present a les festes de l'èlit americana el feien un tenista singular, precursor dels McEnroe i Agassi.



Va aplegar a ser nombre tres del món, va guanyar un Grand Slam, l'open d'Australia i va aplegar a tres finals més de Gran Slam, però, tot i ser un jugador molt atractiu de veure jugar i d'indubtable qualitat, no ha passat a la història ja que és coetani de tres dels més grans tenistes de tots els temps: Ivan Lendl, Jimmy Connors i Bjorn Borg.

Mai va aplegar a guanyar a Borg, acumulant una estadística de 16 - 0 en els enfrontaments particulars, però si va aconseguir guanyar a Connors; ho va fer per primera vegada en el seu 17é enfrontament, en el Masters de l'any 1979. Després d'aquell enfrontament va dir la seua frase més famosa: "nobody beats Vitas Gerulaitis 17 times in a row".

Era una demostració més de que no hi ha impossibles, de que no s'ha de deixar mai d'intentar-ho.

S'està jugant la copa de mestres, entre els 8 millors classificats de l'ATP. Ahir Ferrer va perdre amb Federer. S'han enfrontat 11 voltes i sempre ha guanyat el suís. Esperem que el de Xàbia, que és molt valent, algun dia puga guanyar-li i fer una declaració pareguda a la de Gerulaitis.

Vista la basura que és la majoria del que fan a la tele, és una sort que Teledeporte tinga els drets de quasi tots els tornejos de tennis importants, perquè retransmeten prou hores i mirar tennis és una bona forma de passar les avorrides vesprades.

També és una forma de passar les vesprades entrar al Youtube, i veure videos antics, de l'època de Gerulaitis, veure el revés a una mà de Lendl, i els seus polos de rombs (que per cert està recuperant Murray), veure la clase del gran Bjorn Borg, veure videos del tennis amb raquetes de fusta, que no et permetien imprimir la força de les actuals i que feien que els punts s'hagueren de suar, preparar i fer tres o quatre colps guanyadors abans de guanyar-los definitivament. Ací deixe tres videos, que tenen a Gerulaitis com a protagonista:





I aquest altre que no deixa insertar, però és una meravella:

http://www.youtube.com/watch?v=eGvgXpuSKaE

1 comentario:

Nando dijo...

Bizarra bizarra...
A aquest no el coneixia, però a partir d'ara el pendrè com a mestre zen.
M'alegra mogolló que estiga Ferrer al Màsters, així com que no estiga el subnormal profund de Verdasco.
Com diria Barney, guanyar Connors per a Gerulaitis va ser posimposible.