lunes, 28 de junio de 2010

Coses que són diferents en Alemanya (II)

Hui en lloc de centrar-me en una única cosa, com vaig fer amb el "futbolín" vaig a intentar comentar si algunes dels tòpics que tenim sobre els alemanys són certs i a parlar de moltes més coses diferents que m'han cridat l'atenció.

- És cert que els alemanys beuen tanta cervesa com diuen?

Absolutament. Ací és molt difícil trobar cerveses de menys de mig litre. El concepte de "quinto" directament no existeix, i jo sols he vist "tercios" en discoteques i en el LIDL, la compra estandard de cervesa es mig litre i en botella de vidre.

La secció de cerveses dels supermercats és flipant. Varietat i quantitat. Preus molt asequibles, des de 0,35 € el mig litre de les més roins, fins al euro de les més cares, que jo no he comprat mai. Per 0,45 aproximadament, tens la Sternburg (no confundir amb la del Mercadona) que comprem sovint, i si un dia estàs esplèndit per 0,75 € tens bones cerveses com la Feldschlößchen, la Freiberger o les cerveses txeques, Staropramen, Pilsner Urquell o Budweiser txeca.

També hi ha bars a Neustadt que fan la seua pròpia cervesa, i en qualsevol esdeveniment ací: concerts, partits del mundial, barbacoes...la cervesa és indispensable.

Ells beuen en quantitats industrials, és fàcil veure els divendres i dissabtes per la vesprada com grups de 2 o 3 compren una caixa de 20 cerveses, és a dir, 10 litres, que es beuen eixa nit. No és estrany que després bramen al tramvia.

Segons esta web Alemanya és quarta al món en el consum de cervesa per persona, mentre que Espanya està al lloc 12. Els primers, els txecs, no m'estranya la seua cervesa és boníssima.

Com a curiositat dir, que encara que és lògic pensar que l'estat alemany que més cervesa consumeix és Baviera (per allò de l'Oktoberfest), no és així. És ací en Sajonia on es beu més cervesa, l'alt percentatge d'atur d'esta zona respecte a l'oest influeix en que es bega tant, la gent no té res a fer, i té tot el dia per davant per a posar-se tebi a birres.

----------------------------------------------------------------------------------

- És cert que els alemanys porten sandalies amb calcetins?

Absolutament cert. Jo creia que era un tòpic més, però és que tothom ací les porta. A l'hivern, els meus companys de despatx tenien unes sandalies a l'oficina, i quan aplegaven al treball se les canviaven per les sabates. Qüestió de comoditat i de no omplir la moqueta de neu pensava jo...però és que quan ha aplegat l'estiu ha estat molt pitjor, veus sempre a gent que les porta, orgullosament pel carrer, solen ser d'aquelles estil californià, lligades al darrere:



sol portar-les gent més major, però també es veuen molts joves que s'apunten a este atemptat contra l'estètica i el bon gust.

----------------------------------------------------------------------------------

I per últim per a hui volia ensenyar-vos un aparell domèstic que segur que molts dels que no haveu viscut en Alemanya no haveu vist mai:



És una kocher-wasser, o en un intent de traducció, una màquina per a bollir l'aigua. Esta màquina es connecta a la corrent elèctrica, se li introdueix aigua dins i mitjançant una resistència, fa bollir l'aigua en un parell de minuts. Podeu dir, el microones també fa això, o si posses al foc un cassó, també bull l'aigua.
Això mateix pense jo, però els alemanys creuen que tindre un d'aquest aparells és molt pràctic, i en totes les cases hi ha un, o més d'un. També a tots els despatxos del curro on jo he entrat tenen la seua, ací si li trobe més sentit, per si vols una infusió...

A més, la cafetera italiana, com la que tots tenim a casa en Espanya, ací no es veu. El café el fan amb cafeteres elèctriques, que no són més que una d'estes màquines de bollir l'aigua que té a la part superior un compartiment on es posa el café i el filtre (de paper).



El resultat: aigua-xirri. Sort que jo no bec café perque el que que beuen ací té pinta de ser una bona merda. A més se les donen de tindre cultura de café, i als supermercats la secció és enorme i hi ha mil varietats i marques...pobres ignorants.

2 comentarios:

Tanis dijo...

Confirmo lo de las sandalias con calcetines, yo mismo hice una entrada en mi blog al respecto:
http://tanismar.blogspot.com/2008/09/calcendalias.html

Nando dijo...

Pensava que lo de les sandàlies amb calcetins era sols a la platja. Pa cagar-se.
La màquina d'escalfar aigua tambè ès molt popular a Polònia, i discrepe amb tú. Em pareix molt útil i cómoda, sobre tot quan et fas 6 tés al dia.
Tambè a Polònia el tema del cafè ès paregut. Recorde una companya diguent-me "jo si no bec cafè no funcione pels matins", mentre pegava glop a una bacenilla d'aigua-xirri que va fer que anara a Roca sols d'olorar-ho.

Espere provar TOTES les birres en 3 setmanes.