lunes, 29 de marzo de 2010

466/64



Nelson Mandela va ser el pres 466/64 durant 27 anys. Després va ser el primer president sudafricà elegit per sufragi universal i ha estat galardonat amb el premi Nobel de la pau.

Ahir vaig veure Invictus. Una pel.lícula que té tots els ingredients que jo demane quan em sente a veure cinema. Entreté, emociona, té ritme, té un missatge, està molt ben feta...no debades li he donat un 9 en filmaffinity.

Esta peli no fa més que confirmar que no hi ha cap altre director com Clint Eastwood, i hi han molts pocs actors com Morgan Freeman que borda el paper de Mandela.

La pel.lícula lluny de ser una biografia a l'us es centra en un aspecte molt concret, el rugby, i Eastwood reflexa en la meua opinió, a les mil meravelles l'ambient d'este esport; les escenes dels partits són memorables.

Al Lebowski (quantes coses es viuen en eixos 8 metres quadrats) sempre hi ha un negre. Té un nom africà que mai logre recordar, però diu que ací a Alemanya tots li diuen Machin perquè és enginyer industrial (industrials en alemany és maschinenbau). És sudafricà. Sempre que vaig al Lebowski estic bufat i ell també, així que les nostres converses no passen de: "Machin wie geht's?, mundial, Casillas, Torres, Espania, Valencia... i és que enguany el mundial es celebra a Sudàfrica, i la veritat és que ja li tocava al continent africà organitzar una cita d'estes caracterítiques. I és que, tot i l'esforç de Mandela, l'esport dels negres continua sent el futbol i el rugby continua associant-se amb l'elit. Així que segur que tot el poble es volca amb l'esdeveniment.

"Soy el amo de mi destino, soy el capitan de mi alma".

1 comentario:

Noelia (Noedipa) dijo...

Veré la peli en breve, me has terminado de convencer. El fútbol es el deporte de la calle en este lado del mundo (aunque los americanos hayan optado por el basket, ellos son los raros).

El Lebowski empieza a recordarme a Cheers, o al bar de How I met your mother, o al Caribbeans, que era mi sitio de casi todos los findes en Valencia. Tengo ganas de conocer el Lebowski.

Au!

P.D. cualquier día de estos te sorprenderé escribiendo en valenciano. Igual algún día me presentó al Mitja, jajajaja.