domingo, 30 de mayo de 2010

BRN

Ja fa mesos que estes sigles estan en pròximament i hui per fi vaig a explicar que és la BRN.
BRN són les sigles de Bunte Republik Neustadt, que en valencià es podria traduir per "Republica Multicolor de Neustadt" i açò de la BRN és una de les anècdotes que més m'agraden d'aquesta ciutat.

Quan va caure el mur de Berlin va ocòrrer que al barri de Neustadt (el barri bohemi d'ací, ple de pubs, bars, negocis alternatius, grafitis...) hi havia gent que no estava d'acord en la reunificació d'Alemanya i l'adopció d'un sistema capitalista encara que tampoc estaven d'acord amb el socialisme que ofegava els drets de l'Alemanya Oriental, així que en un bar, una nit de borratxera es van decidir a crear una particular micronació.

Entre aquell grup d'amics estava el govern provisional de la república. El cap era el rei que no tenia cap competència i els ministeris eren d'allò més variats, entre ells destacaven el ministeri de finances i altres qüestions eclesiàstiques el ministeri d'incultura i submarins i el ministeri per a fer xixines les Forces Armades.

El nom d'aquella nació era Bunte Republik Neustadt fent el joc de paraules amb la Bundesrepublik Deutschland, que es formava en aquella època. La bandera tenia els colors de la bandera alemanya i al centre este escut, parodiant l'escut de l'antiga Alemanya Oriental:






Tenia també la seua pròpia moneda, que servia per a pagar als comerços de l'interior, i les seues fronteres, que abarcaven sols tres carrers i els perpendiculars a estos, estaven pintades amb guix al terra. A l'entrada es podia llegir "Ací comença el territori independent de la República Multicolor de Neustadt".

Aquesta República va estar vigent durant aproximadament 3 anys (del 90 al 93), fins que segurament algú dels que manaven va deixar-li de fer gràcia la paròdia i va ordenar dissoldre el govern de la mateixa.

Per a alguns açò era només una parida, per a altres una mostra de rebel·lia, de que es podien fer les coses d'una altra forma, amb sentit de l'humor i sense excloure ningú.

Cada any, als mateixos carrers es celebra una festa que conmemora la proclamació d'aquella república. A esta festa ve gent de tots els indrets d'Alemanya, i consisteix en un cap de setmana, on la infinitat de pubs, bars, discoteques...que hi ha al barri de Neustadt trauen les seues barres al carrer, i s'organitzen moltes activitats i concerts a totes les hores del dia, segons conten els que han viscut alguna BRN "se lia parda" vamos, es tradició que els Erasmus d'altres anys tornen a vindre a Dresden per a esta festa. A més enguany és el 20 aniversari. Del 18 al 20 de juny, si algú no té res a fer en eixes dates, està convidat a vindre a gaudir de la festa.

Jo com sempre tinc molta sort, resulta que el dia 18 és tambe ací a Dresden la "Langenacht der Wissenschaften" que es pot traduir per "la nit dels científics".
Açò consisteix en que eixa nit (de 18:00 a 1:00) es deixen oberts tots els instituts d'investigació de la ciutat (que hi ha uns quants) per a que la gent corrent de Dresden, sobretot pares amb xiquets, els puga visitar i veure que es fa allà. El projecte en que jo porte tot l'any treballant s'exposa eixa nit, i hauré d'estar a l'institut com a mínim fins a la una de la matinada que és quan acaba l'event.
Així que em perdre les primeres hores de la BRN. La única vesprada de l'any que treballe i ha de coincidir, fins ahí m'aplega la sort.

Però intentaré aplegar el més prompte possible, i després aprofitar el cap de setmana al màxim, ja vos ho contaré!!

(Article wikipedia d'on he tret bona part de la informació)

No hay comentarios: